Jeg nægter at tænke

Jeg nægter at tænke er en forrygende morsom og bidende komedie om kærlighed, svangerskab og abort, men også om politik, EU og den nye underklasse, prekariatet.
Vi møder den unge freelancejournalist Hedda Møller efter en traumatisk flyvetur og en strabadserende rejse tilbage til Oslo gennem et kriseramt Europa med tog og bus. Et møde i Berlin fører til et one-night-stand med en fyr, som aldrig holder op med at sende sms’er i CAPS LOCK. Hjemme igen opdager hun en uønsket graviditet. Det burde være let at gøre noget ved. Det er det bare ikke. Hun mødes af velfærdsstatens krav om tre dages tænkepause. Over tre dage følger vi hendes hektiske kamp for at holde fast i sin beslutning.

Elstads roman er fuld af referencer, og hun blander alt fra feministisk kritik af franske filosoffer til abortråd hentet fra internettets dyb. Hedda er så tæt knyttet til sin smartphone, at det ikke længere er let at sige hvor hendes egne tanker slutter, og hvor Googles algoritmer begynder. Men man behøver ikke forstå alle referencerne for at forstå og påskønne bogen. For temaerne er universelle: retten til at bestemme over sit eget liv og bestræbelsen på at kontrollere sin egen skæbne.

“En pragtfuld roman med humor og bid”
– Litteratursiden.dk
“Skarp samtidssatire i højt tempo”
– Bibliotekernes lektørudtalelse

”Sætter fingeren på et yderst relevant samfundsproblem: Overgangen fra faste rammer til nomadisk rodløshed, der skaber et A- og B-hold … Kan vi acceptere, at den sociale fernis bliver så tynd? Vil vi acceptere det? Eller er det tid til at tænke?”
– Magasinet Elle

Vinder af NATT&DAG-/Osloprisen i kategorien Årets litteratur 2017
Om forfatteren:

Lotta Elstad (f. 1982) er norsk journalist og forfatter. Har udgivet dokumentarbøgerne En såkalt drittjobb (2008) og Den spanske sensasjonen Podemos (2015) samt romanerne Ettromsleiligheten (2012) og Et eget rom (2014). Med Jeg nægter at tænke – hendes tredje roman – debuterer hun på dansk.

Forfatter: Lotta Elstad
Titel: Jeg nægter at tænke
Oversat af: Signe Lyng
Genre: roman
Antal sider: 240
ISBN: 978-87-93279-65-0
Vejl. pris: 249,95